10 naukowych powodów, dlaczego kobiety w ciąży powinny jeść więcej czekolady

Wiemy, że ukrywasz w domu czekoladę! Może schowałaś ją za paluszkami rybnymi w zamrażarce, a może trzymasz ją między stronami książki albo pod poduszką? Gdziekolwiek by nie była, mamy dobrą wiadomość, drogie Panie! Nadszedł czas, aby ułamać kolejną kostkę i nie mieć żadnych wyrzutów sumienia – sama nauka, mówi, że jedzenie czekolady jest ok!

czekolada

Czekolada jest naprawdę dobra dla Twojej ciąży i Twojego przyszłego dziecka. Możesz ją jeść, a kiedy pojawiają się wyrzuty sumienia, wycisz je argumentami naukowców.

1. Dziecko będzie podekscytowane

Prawdopodobnie tak jest, choć nie sposób ocenić emocjonalną reakcję u nienarodzonych dzieci. Włoscy naukowcy potwierdzili, że tętno i ruchy dzieci zwiększają się, kiedy mama je czekoladę. Większą tendencję do silniejszych relacji mają dziewczynki. To też może sugerować, że kobiety potrzebują czekolady, zanim się urodzą. To wiele wyjaśnia, prawda? 

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz