Picie kawy zbożowej w ciąży – czy to dobra alternatywa dla kawy naturalnej?

Poszukajcie wraz z nami alternatywy dla kawy naturalnej.

kawa zbożowa w ciąży

Ciąża to często ciężki okres dla wielbicielek kawy. Marzy im się filiżanka aromatycznego napoju, ale pojawia się strach, że napój ten zaszkodzi dziecku. Szukają więc alternatywy, która pozwoli im na zaspokojenie „głodu”. Co pić można bez ograniczeń, a czego lepiej unikać?

Kawa rozpuszczalna w ciąży

Kawa rozpuszczalna powstaje w wyniku upalenia, zmielenia i zaparzenia ziaren kawy. Zawiera mniej kofeiny i cholesterolu, ale również antyoksydantów, cennych dla organizmu człowieka.

Nie powstaje z ziaren wysokiej jakości. Często są to ziarna niedojrzałe, albo zgniłe czy robaczywe. By miała odpowiedni smak producent wyposaża ją w sztuczne barwniki, stabilizatory czy zagęszczacze. Zdecydowanie ze zdrowiem na niewiele wspólnego.

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz