Dziś na obiad KURCZAK po meksykańsku w sosie mole z czekoladą i chili

Zrób pyszny obiad i zachwyć domowników!

kurczak

Delikatne mięso kurczaka w słodko-ostrej oprawie jest doskonałym daniem dla każdego, kto lubi oryginalne połącznie smakowe. Mole to bowiem bardzo popularny na całym świecie tradycyjny meksykański sos na bazie dużej ilości ostrej papryczki, pomidorów i gorzkiej czekolady. Czekolada świetnie łagodzi pikantny smak chili i sprawia, że całość smakuje niezwykle subtelnie. Zazwyczaj podaje się go z drobiem oraz takimi dodatkami jak ryż i warzywa. W duecie z mięsem kurczaka tworzy danie wyjątkowe. Mięso kurczaka jest kruche, soczyste i doskonale komponuje się z bardziej dominującymi smakami. Przyrządzając go według proponowanego przez nas przepisu z pewnością zachwycisz najbliższych, przy okazji zabierając ich w niezwykłą kulinarną podróż do Meksyku! Poznaj przepis DALEJ.

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz