Sałatka z jarmużem i burakami - korzystajmy z warzyw, póki świeże i młode!

Sałatka, która ma szansę stać się Twoim popisowym daniem!

sałatka

Składniki:

200 g jarmużu

100 g szpinaku

2 duże buraki

100 g koziego sera

100 ml oliwy z oliwek

50 g orzechów włoskich

30 ml octu balsamicznego

Przygotowanie:

Jarmuż ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, następnie wystudź go w wodzie z kostkami lodu. Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, przez 1,5 godziny. Kozi ser pokrój w kostkę. Jarmuż wymieszaj ze szpinakiem, buraki pokrój w kostkę. Ułóż ser i buraki na zieleninie, polej oliwą i octem, posyp orzechami.

Autor przepisu: Jan Kuroń - ambasador marki Fit&Easy

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz