SERNIK toffi z orzechami - propozycja na jesienne osłodzenie

Jesień kulinarnie rozpieszcza wszystkich smakoszy orzechów, zwłaszcza włoskich i laskowych.

sernik

Orzechy to świetna porcja zdrowia na każdy dzień, ale i pomysł na przekąskę w ciągu dnia. Już 3 orzechy dziennie dostarczają niezbędną dla organizmu dawkę wartości odżywczych tj. pełnowartościowe białko i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. W kuchni orzechy wykorzystasz w daniach wytrwanych, ale i deserach.

Składniki

Spód:

250 g ciastek typu Digestive

100 g masła, roztopionego

Masa:

1 kg twarożku sernikowego

5 jajek

250 g masy krówkowej

5 łyżek skrobi ziemniaczanej (lub mąki ziemniaczanej)

opakowanie cukru waniliowego

Polewa:

200 g masy krówkowej

2 łyżki masła

50 g śmietanki kremówki

100 g orzechów, włoskich lub laskowych, lub innych dowolnych

Jak przygotować sernik toffi?

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz