Jak wygląda żłobkowa i przedszkolna dieta naszych maluchów? - wywiad z dietetyczką

Czy żłobkowe lub przedszkolne jadłospisy są dopasowane do potrzeb najmłodszych i czy różnią się od tych układanych w domu? O komentarz na temat żywienia zbiorowego poprosiliśmy Annę Cieślańską, dietetyka i edukatora programu „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy”, która realizuje warsztaty dla personelu kilku żłobków i przedszkoli w Warszawie.

dziecko

Skąd bierze się popularny wniosek, że prawidłowe żywienie jest kosztowne? Czy rzeczywiście musi takie być?

Anna Cieślańska: Żywność ekologiczna, żywność bio, żywność organiczna to hasła, które wielu osobom jako pierwsze kojarzą się z prawidłowym sposobem żywienia. Oczywiście idąc tylko tym tropem, często natrafiamy na produkty, które swoją ceną zniechęcą nas do zmiany bądź kreowania prawidłowych nawyków żywieniowych. Wiele osób na tym etapie stwierdza „to jest za drogie” i rezygnuje z dotychczasowych postanowień. Okazuje się jednak, iż nawet bez zasobnego portfela można poprawić jakość codziennego jadłospisu. Jak to uczynić?

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz