Czekoladowy pudding z awokado - słodka dekadencja... Mniam!

Zdrowsza wersja czekoladowego budyniu. Bazą jest dojrzałe, mięciutkie awokado. Pyszne i dobre dla cery!

Pudding

Takie desery uwielbiamy! Są dekadenckie, słodkie i jednocześnie zdrowe. Dzięki dodatkowi awokado możemy bez wyrzutów sumienia pozwolić sobie nawet na dwie porcje.

Potrzebujesz: 4 dojrzała awokado, 1/4 szklanki mleka kokosowego light, 4 łyżki gorzkiego kakao, 3 łyżki miodu, 60 g gorzkiej czekolady, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, szczyptę soli

Awokado obierz ze skórki. Usuń pestkę. Miąższ zmiksuj blenderem. Dodaj pozostałe składniki i miksuj aż całość będzie idealnie kremowa i pozbawiona grudek. Jedz od razu. Jeśli chcesz dodatkowo sobie dogodzić, możesz pudding udekorować bitą śmietaną lub posypką

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz