Dziś na śniadanie - jajeczne MUFFINY

Jeśli wyczerpały Ci się pomysły na jajeczne potrawy, zainspiruj się naszym przepisem.

kobieta w kuchni

Przede wszystkim pamiętajmy, że jajka są bardzo zdrowe. Dietetycy zalecają kobietom w ciąży jedzenie 2 - 3 jajek tygodniowo. Maluchy, od ukończenia 11 miesiąca życia, aż do wieku wczesnoszkolnego, powinny zjeść minimum 3 - 4 jajka w tygodniu. Białko, witaminy: A, z grupy B, D – tego dostarczasz organizmowi wraz z posiłkiem jajecznym.

Ponadto jajka są sycące, dają dużo energii i są… smaczne.

Ponieważ potrawy smażone są ciężkostrawne zarówno dla ciężarnej, jak i dla małego dziecka, jajecznica czy omlet to dania, których nie możesz przyrządzać zbyt często. Ale ileż można zjeść jajek na twardo? No, ewentualnie na miękko? Nuda…

Zainspiruj się naszym przepisem na niezwykle apetyczne muffiny jajeczne.

 

Komentarze (2)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Agnieszka mama Zosi
2014-02-08 12:06:07

re: Dziś na śniadanie - jajeczne MUFFINY

Ooo! Można i z papryką, ja lubie :).

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
czrrr
2014-02-08 11:45:19

re: Dziś na śniadanie - jajeczne MUFFINY

czy ja widze tam papryke???co to jest to czerwone i zielone???

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz