Masz tylko chwilę na lunch? Zrób kanapkę ze szparagami!

Na szparagi trzeba czekać cały rok, więc kiedy się pojawią, objadamy się nimi do syta!

Kanapka z łososiem i szparagami

Potrzebujesz: 2 kromki pumpernikla, 2 łyżki ricotty, 1/2 łyżeczki prażonego kminku, dwa plastry wędzonego łososia, 4 zielone szparagi, sól i pieprz, sok z cytryny, listki mięty

Szparagi dokładnie umyj. Ostrą obieraczką do warzyw pokrój szparagi we wstążki (jak makaron, wzdłuż warzywa).

Ricottę wymieszaj z kminkiem. Dopraw solą i pieprzem.  Pumpernikiel posmaruj serkiem. Na wierzch ułóż łososia i po kilka wstążek ze szparagów. Skrop sokiem z cytryny i ułóż na każdej kanapce kilka listków mięty. 

 

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz