Szpinakowe muffinki - pyszności na kolację

To danie dla całej rodziny - od samodzielnie jedzącego malucha z rozszerzoną dietą począwszy.

muffiny

W szpinaku jest moc dobroci, ale nasze dzieci nie zawsze go lubią. Czasem odstrasza je tylko zielony kolor (nie wiedzieć dlaczego), a czasami buntują się ich kubki smakowe. Jednak są sposoby, aby szpinak dzieciom przemycić, a na dodatek okrasić smakiem, który sprawi, że dziecko może na jego punkcie oszaleć. Nas jak zawsze zainspirowały Mamy z bloga Ala`Antkowe BLW. Poznajcie ich przepis na szpinakowe muffinki.

Składniki:

- szklanka mąki pszennej

- szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej

- jajko

- szklanka mleka kokosowego (może być inne roślinne, ale kokos genialnie smakuje ze szpinakiem)

- 100 g masła

- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

- około 150 g mrożonego szpinaku

- sok z cytryny

- ząbek czosnku

Sposób przygotowania na następnej stronie.

Komentarze (1)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Flexi
2015-01-24 17:00:45

re: Szpinakowe muffinki - pyszności na kolację

Robimy podobne, ale z mąki bezglutenowej :) No i ze sprawdzonych jajek, najczęściej z LokalnyRolnik.pl

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz