Konserwanty niebezpieczne dla alergików

Zwracajmy uwagę na skład produktów, które wkładamy do sklepowego koszyka.

dziecko

Wiosna i lato to trudny okres dla wszystkich alergików. Katar, wysypka skórna i swędzenie mogą dodatkowo nasilić się jeśli nie zadbamy odpowiednio o naszą dietę. Sprawdźmy więc produkty, które spożywamy na co dzień. Jeśli w ich składzie występują konserwanty, zastąpmy je produktami bez substancji konserwujących. Konserwanty bowiem mogą wypływać na nasilenie objawów alergii.  

W ciągu roku spożywamy kilka kilogramów sztucznych substancji, w tym także ogromne ilości konserwantów. Znajdują się one w wielu produktach spożywczych, często także w tych, w których się ich nie spodziewamy, a po które sięgamy każdego dnia. Zwykle więc nie czytamy ich składu, a co za tym idzie, nie wiemy, co stawiamy na naszym domowym stole. A przecież powinniśmy to robić, szczególnie, jeśli alergikami są nasze dzieci.

Komentarze (1)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

~sylwia30
2014-10-28 17:23:52

re: Konserwanty niebezpieczne dla alergików

tak naprawde ciezko jest uniknac tej calej chemii z zywnosci, dlatego ja zawsze kupuje warzywa i owoce w sklepach z ekologiczna zywnoscia ale i tak nie jestem pewna czy na pewno ta zywnosc jest calkiem zdrowa... moje dziecko ma juz poczatki alergii, dlatego tak bardzo zwracam uwage na to, co jemy! dodatkowo, jak poradzil nam lekarz robie mu wlasnie kuracje probiotykami na alergie Latopic, ktore pomagaja we wlasciwym ksztaltowaniu sie flory bakteryjnej, uszczelniaja ścianki jelit uniemozliwiajac ... wnikanie alergenu, dzieki czemu najpierw lagodza objawy alergii, a po dluzszym stosowaniu pomagaja wyleczyc dziecko z alergii! pierwsze efekty juz widze, teraz pozostaje tylko cierpliwosc:) Czytaj więcej...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz