Zdrowe i bezpieczne żywienie ma znaczenie!

Nawyki żywieniowe z dzieciństwa na pewno zaprocentują w przyszłości.

dziecko

Pierwsze lata życia dziecka to czas poznawania nowych smaków. Niektóre od razu przypadają maluchom do gustu, a do niektórych bardziej wyrazistych muszą się przyzwyczaić. Popularna ostatnio wspólne gotowanie z najmłodszymi to okazja do odkrywania coraz to nowych potraw i połączeń smakowych, ale czy wszystkie produkty z dorosłego stołu są odpowiednie i bezpieczne dla najmłodszych dzieci? W pierwszych latach życia dziecka to nie smak potraw jest najważniejszy, a jakość i bezpieczeństwo produktów, z których je przygotowujemy. Jak zatem prawidłowo komponować menu malucha, by mieć pewność, że dostaje to, co najlepsze?

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz