Pysznie, zdrowo, a do tego szybko i banalnie prosto!

Dowiedz się, dlaczego warto gotować dziecku na parze.

gotowanie na parze

Każdą mamę kiedyś czeka rozszerzanie diety maluszka. Dla wielu mam "wyjście" z zupek i przecierów to nie lada wyzwanie. Nie każda mama lubi gotować i nie każda mama też ma na to czas. Jednak bez wątpienia każda także chce jak najlepiej dla swojego dziecka. Warto więc przekonać się do gotowania na parze! Ta metoda przygotowywania posiłków jest jedną z najzdrowszych. Zawarte w warzywach, chudym mięsie czy kaszach witaminy i minerały ulegają rozpuszczeniu w wysokich temperaturach, natomiast – kiedy pozbawiamy je kontaktu z wodą – zachowują nie tylko swe cenne właściwości, ale także walory smakowe i zapachowe. Dzięki temu nawet nie stosując wielu przypraw, ugotujesz posiłki pełne smaku.

Dlaczego warto gotować na parze?

Dzięki takiej metodzie znaczna ilość wartościowych minerałów i witamin "nie ucieka" do wody. Co więcej, przygotowanie posiłków na parze nie jest pracochłonne, same uparowane warzywa smakują już fantastycznie. Mięso wystarczy delikatnie doprawić ziołami, mamy bardziej twórcze w kuchni mogą wypróbować roladki mięsne, czy różne kluseczki. Gotowanie na parze fantastycznie sprawdza się do przygotowywania ryb.

Komentarze (0)

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz